Prospěšné ryby

Ne všichni lidé mají rádi ryby. Jenže nejíst ryby je tak trochu výživová chyba. Znáte středomořskou stravu? Říká se, že patří k jednomu z nejzdravějšímu způsobu stravy. Lidé ze středomoří nepodléhají infarktům a celkově jsou zdravější. Hodně zeleniny a ovoce, mořské ryby a vaše tělo si bude vysloveně libovat. Mořské ryby se doporučují lidem s problémy se štítnou žlázou. Měli by je zařadit alespoň jednou týdně do svého jídelníčku.

ryba

Ale i pokud máte k rybám odpor, je tu něco, v čem jsou ryby také prospěšné a vy ani nebudete vědět, že to pochází z ryb. Je to rybí kolagen, který může pomoct v doplňcích stravy vaší pleti, vlasům a nehtům. Má totiž jinou míru vstřebatelnosti než kolagen získaný z hovězího nebo vepřového, což se málo ví. Není kolagen jako kolagen, jiný zdroj znamená jiné použití. Ale výhodou je, že je to vždy přírodní produkt a nikdy se vám nemůže stát, že byste si požitím kolagenu ublížili. Vždy bude mít příznivý účinek na vaše klouby, šlachy, pokožku nebo vlasy. Má jednoznačně omlazující účinky.

ryba

Mořské ryby jsou pro nás ze země, která nemá moře, něco nezvyklého. Často nevíme, jak rybu zpracovat a proto ji raději v obchodě ani nekoupíme, i když už se dostupnost mořských ryb značně zlepšila. Pochopitelně nekoupíte čerstvou rybu, ale mraženou, což ale neznamená, že v dnešní době, kdy na internetu najdeme vše, včetně receptů, byste neměli jednou za čas vyzkoušet něco nového a dopřát si nějakou neobvyklou mořskou rybu, třeba žraloka. A pokud si netroufáte jej připravit na stůl sami, tak si zajít do restaurace, která se specializuje na mořské ryby. Budete překvapeni, kolik chutí může ryba mít a na jaké způsoby se dá ryba připravit. Většina z nás zná pouze smaženého kapra, ale i obyčejný kapr se dá připravit na mnoho způsobů, které mu dají zcela jinou chuť. Chce to jen nebát se a trochu experimentovat.

Previous post Závitníky patří do běžného vybavení dílen
Next post Jak se oblékat a neoblékat s velikostí plus size?